Eigenwijsheid, toch ergens goed voor!

Leuk artikel in j/m ouders over eigenwijze kinderen. Met daarin de 10 positieve kanten ervan en dat jij als ouder daar ook voordeel uit kunt halen! Dus heb jij zo’n heerlijk eigenwijze snotneus in huis, weet dan dat het niet voor niets is! Lees maar even waarom:

1. Vastberaden
Heeft je eigenwijze kind besloten dat hij wil leren fietsen, dan rust hij niet voor hij los en zonder zijwieltjes de straat doorrijdt. En zo zal hij de rest van zijn leven ook al het andere bereiken waar hij zijn zinnen op heeft gezet.
2. Zelfstandig
Eigenwijze kinderen hebben zelden behoefte aan hulp en ontdekken dingen graag zelf. Dit zorgt ervoor dat ze al vanaf jonge leeftijd zelfstandig zijn en goed voor zichzelf kunnen zorgen. Hoe fijn is dat.
3. Creatief
Veel eigenwijze kinderen zijn behoorlijk creatief; met hun handen, maar vooral ook met hun hoofd. Doordat ze alles ‘zelluf’ willen ontdekken, is hun creativiteit goed ontwikkeld.
4. Geboren leider
Oké, je kind wordt soms misschien ‘bazig’ genoemd door andere kinderen, maar het woord zegt het al; er schuilt een baasje in je kind. Dit natuurlijk leiderschap zal je kind later nog ver brengen.
5. Succesvol
Uit onderzoek is gebleken dat eigenwijze kinderen, later vaak succesvolle volwassenen worden en nog rijk ook. En dit heeft niet alleen met punt 4 te maken. Lees hier hoe dit zit.
6. Duidelijke mening
Eigenwijs zijn gaat vaak samen met een duidelijke mening hebben. En daar is helemaal niets mis mee. Beter dat dan iemand die nergens een mening over heeft, toch?
7. Geen meeloper
Omdat eigenwijze kinderen heel goed weten wat ze wel en niet willen of leuk vinden, zullen ze niet domweg alle trends volgen of de populaire kinderen nadoen. Ze doen precies wat zij zelf willen, of dat nou cool is of niet.
8. Geven nooit toe
Heeft je kind iets fout gedaan, maar wil hij dit niet toegeven; laat het los. Dit gaat namelijk nooit gebeuren. En dit zou hem later nog best van pas kunnen komen ook. Als geheim agent bijvoorbeeld. Je kind zal nooit iets verraden; wat er ook gebeurt.
9. Assertief
Een dure assertiviteitscursus volgen, zal voor jouw kind nooit nodig zijn. Hij kan prima voor zichzelf opkomen en laat zich niet op z’n kop zitten. Dit heeft hij wel geleerd door de reacties die zijn eigenwijze gedrag soms oproept.
10. Maken je een betere ouder
Als vader of moeder van een eigenwijze opdonder weet je dat je met je geduld verliezen en dingen eisen niets bereikt bij dit kind. Sterker nog, het werkt zelfs averechts. Zo krijg je onbewust regelmatig een lesje rustig blijven en onderhandelen. En dat is helemaal niet zo slecht voor je

Origineel:
10 positieve kanten aan eigenwijze kinderen

Eerder bericht over eigenwijsheid in Luxemburg